Блог

Головна » 2013 » Червень » 8 » Хвороби декоративних кроликів. Симптоми, лікування.
15:25
Хвороби декоративних кроликів. Симптоми, лікування.
Слідкувати за здоров'ям кроликів слід розпочати ще до покупки. При виборі кролика необхідно звернути увагу на шерстку, яка повинна бути гладенькою. З очей не повинно спостерігатися ніяких виділень, що свідчить про наявність інфекційних або запальних захворювань. Зверніть увагу на виділення з носа, чхання, а так само на стан вушок. Вони повинні бути чистими, без струпів і грудок. Виділення бліх особливо помітні при сильному ураженні у вигляді невеликих висохлих чорних частинок. Злипання в області заднього проходу кроликів вказує на діарею, а забруднення цієї області свідчить про погані умови утримання тварини. При огляді кроликів слід відразу подивитися стать тварини. У молодих тварин його визначити складно.
 Температура тіла, частота дихання і пульсу у здорової кролика наступні:
  •       Температура тіла (виміряна ректально) 39 {38,5 -39,5) ° С
  •       Частота дихання 50 - 150/мін
  •       Частота пульсу 120-150/мін

 При порушенні травлення спостерігається рідкий стілець, метеоризм. Це може бути викликано не тільки поганим харчуванням, а й інфекцією. У цьому випадку необхідно показати тварину ветеринару, і змінити раціон, забезпечуючи тварина добрим кормом, сіном, гілочками дуба, свіжою водою з дрібкою солі.

 Кролики, як і інші тварини, схильні до застуд. Ознаками якої є чхання, нежить, склеювання вічко і носових порожнин через виділень. Якщо таке сталося, необхідно своєчасно звернутися до ветеринара.

 Якщо Ваш кролик худне і мало їсть, то причиною може стати неправильно сточеними зуб, який заважає нормальному прийому їжі. Необхідно звернутися до ветеринара!

 Досить часто у кроликів зустрічається параліч задніх кінцівок. Простіше запобігти захворюванню, ніж потім лікувати. Захищайте тварину від падінь, слизької підлоги і висоти. Хоча в деяких випадках, параліч може бути викликаний інфекційним захворюванням або нестачею вітамінів. Необхідна консультація лікаря!

  Причиною появи порошкоподібних, тістоподібних виділень у вухах часто є коростяний кліщ. При цьому в різних областях голови виявляються корочкообразние зміни. Також у тварин починається сильний свербіж.

 Неправильне утримання, забруднення клітини може викликати кокцидіоз. Прояви захворювання: пронос і метеоризм. При цьому часто допомагає лікування, проведене ветеринарним лікарем: застосовуються сульфаніламідні препарати. Також важливо, щоб при проносі тварина не втратило надто багато рідини.
Переглядів: 3256 | Додав: Юра | Теги: кроликів, хвороби, лікування, декоративних, Симптоми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Реклама
Міні чат
Ми ВКонтакті
Наше опитування
Як вам сайт?
Всего ответов: 470
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Сьогодні були: