Блог

Головна » 2013 » Червень » 8 » Породи декоративних кроликів
15:20
Породи декоративних кроликів
Розрізняють декілька груп порід кроликів - залежно від їх призначення: хутряні, м'ясні, декоративні.
Якщо ви вирішили завести кролика в якості домашньої тварини, то ваш вибір швидше за все зупиниться на кролику декоративної, або карликової, породи. Всі карликові породи по зовнішньому вигляду схожі на звичайних кроликів, яких розводять на м'ясо або для отримання шкурок та пуху, але володіють меншими розмірами.
Існує кілька типологій карликових порід. Ми пропонуємо одну з них:
  • Гермелін (горностаєві кролики);
  • кольорові карликові кролики;
  • карликові висловухі кролики («барани»);
  • короткошерсті кролики рекси;
  • довгошерсті породи (лисячі і ангорські кролики).
  • Коротко про кожен вид.

Гермелін, або горностаєві кролики.

Це кролики з шерстю середньої довжини, у яких шість, шкіра і кігті не пофарбовані пігментом.
Колір очей - блакитний або червоний.

Кольорові карликові кролики. Порода була виведена в Польщі на початку ХХ століття, потім виведення продовжилося в Голландії. Початковий забарвлення було світло-сірий, потім була виведена чорна різновид породи, пізніше стали з'являтися всілякі забарвлення цієї породи. Характерною ознакою цієї породи є короткі вушка - всього 5-6 см.

Карликові висловухі кролики («барани»). У цих тварин вуха значно довше, ніж у інших порід, і з'єднуються у верхній частині голови, утворюючи невелике потовщення - так званий «вінець». Довжина вовни у висловухих кроликів може бути різною. Таких кроликів називають баранами.

Короткошерсті кролики рекси. Кролики цієї породи бувають різних кольорів, але з однотонним забарвленням. Особливість рексов в тому, що ці кролики з вигляду як плюшеві. Остьові волосся у таких кроликів сильно вкорочені: ость виступає над пухом тільки на 2 мм.

Довгошерсті породи. Довгошерсті породи кроликів мають пишний волосяний покрив. Ця група порід представлена ​​двома типами довгошерстих кроликів: лисими кроликами і ангорськими кроликами.
У лисячих кроликів співвідношення ості до пуху відповідає такий у диких кроликів, тільки шерсть довша. Поряд з білими і блакитними лисими кроликами є й інші колірні лінії, в кожному випадку одноколірні. Кролики цієї групи на відміну від ангорських кроликів вимагають значно менше відходу і сьогодні розлучаються переважно для домашнього утримання в якості декоративних карликових кроликів. За формою і масі тіла вони відповідають нормальному карликовому кролику.

Ангорські кролики - це стара порода кроликів, існуюча вже більше ста років. Волосяний покрив в порівнянні з хутром дикого кролика і середньошерстних порід подовжений більше, ніж у лисячих кроликів, до того ж тонше і м'якше. У порівнянні з диким кроликом в шерстному покриві біля ангорських кроликів більше пухового волосся. На кінчиках вух у них є особливо ефектні пучки волосся.
Ангорські породи потребують особливого догляду.
Переглядів: 1385 | Додав: Юра | Теги: довгошерстні, ангорські, куплю, породи, кролики, продам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Реклама
Міні чат
Ми ВКонтакті
Наше опитування
Вам подобається дизайн?
Всего ответов: 276
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Сьогодні були: