[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Морська свинка » Здоров'я » Аби морська свинка не перетворилася на свиню… (Перегодовування та неправильне харчування морських свинок)
Аби морська свинка не перетворилася на свиню…
Оля_and_Санчо
Дата: Четвер, 08.11.2012, 20:46 | Сообщение # 1
Группа: Админістратори
Сообщений: 156
Награды: 5  +
Репутация: 2  ±
Замечания:  ±
Статус: Офлайн
Перегодовування та неправильне харчування морських свинок призводить до раптової смерті пухнастих улюбленців!!!!!!!!!!!!!!!!
Морські свинки не лише привабливі зовні, а й легко приручаються та невибагливі в побуті. Однак не всі знають, що свинки – делікатні створіння: неправильний догляд може призвести до раптової смерті вашого улюбленця. Особливо це стосується харчування. Правильно підібраний раціон – запорука здоров’я та тривалого життя маленького друга.

За словами лікаря-ветеринара, президента Західноукраїнського товариства захисту тварин Андрія Курача, морським свинкам протипоказані такі продукти, як свіжий хліб, булки, печиво, солодощі, м’ясо та риба. Травна система цих тваринок розрахована на обробку целюлози та інших волокон, які містяться в овочах та фруктах. Довгий кишківник пристосований до тривалого травлення. За неправильного харчування порушується співвідношення мікрофлори кишківника: виникає дисбактеріоз, який може призвести до загибелі тварини. Раціон повинен бути рослинного походження - сіно, вітчизняні овочі та фрукти. Важливо не перевантажувати раціон легкотравними вуглеводами: вони призводять до бродіння у шлунку – утворюються гази, токсичні речовини, які засвоюються у травній системі та негативно впливають на життєдіяльність беззахисного створіння.

У пригоді стануть спеціалізовані корми: головне, щоб вони були високої якості. Суміші містять у правильному співвідношенні усі необхідні білки, жири та вуглеводи, необхідні для травної системи вітаміни та мінерали.

Організм мурчаків самостійно не виробляє вітаміну С, тож якщо вони не отримують його разом із їжею, можуть загинути. Порадившись з ветеринарним лікарем, час від часу можна вводити в раціон розчин цього препарату. На 100 мл води додають від 20 до
40 мл аскорбінової кислоти.

Негативно впливає на організм звірят і різка зміна дієти – нововведений смаколик слід додавати до звичного меню поступово.

За словами лікаря-ветеринара, продавця зоотоварів Ольги Доманської, обираючи для мурчака готовий корм, бажано надавати перевагу імпортним, а не вітчизняним виробникам. Якою б якісною не була спеціалізована суміш, свинку необхідно щодня підгодовувати свіжими овочами та фруктами: яблуками, морквою, капустою, шкіркою від кавунів та бананів... Продукти важливо добре мити та висушувати, аби вони не були вологими: кишківник тваринки переробляє вологу, а це призводить до бродіння, яке спричиняє діарею або закрепи. Городину для свого улюбленця краще купувати на базарі, ніж у супермаркеті, де переважають продукти, переобтяжені хімікатами.

Мурчаків не можна перегодовувати – вони повинні мати визначений режим харчування. Наприклад, зранку можна пригостити улюбленця овочами та фруктами, а упродовж дня він жуватиме лише ретельно висушене, оброблене сіно – дієтичний продукт, який не перевантажує організм та не викликає жодних порушень. Ввечері дорослу свинку варто нагодувати двома столовими ложками зернової суміші. Малюку вистачить однієї. Не слід сипати в годівничку півпачки корму та залишати його тварині на цілий день: здоровий організм має бути трішечки голодним. Найкраще частувати свого улюбленця у чітко визначені години – тоді у нього виробиться певний рефлекс на їжу, а шлунок добре працюватиме.

Морські свинки полюбляють салат, броколі, огірки, помідори, дині, гарбуз, ріпу. Улітку звірятко потребує багато зеленого корму. Окрім сіна, в раціон варто включати кульбабу разом із квіткою, тисячолистник, подорожник широколистий та ланцетний, зірочник, конюшину червону та лугову. Зелений корм найкраще збирати в екологічно чистих місцях, де не вигулюють собак, немає отруйних хімікатів та вихлопних газів.

Свіжа вода повинна бути у свинки цілодобово – найкраще наливати її в спеціальну пляшечку-поїлку, яка продається в аптеці. Хоча б один раз на дві доби її необхідно добре мити та наповнювати відстояною або перевареною водою.

Якщо ви помітили у свого улюбленця розлади шлунка, варто посадити його на дієту: годувати лише сіном, а воду замінити розчином рум’янку.
ЦЮ СТАТТЮ Я ЗНАЙШЛА В ЕНТЕРНЕТІ Я ЇЇ НЕ СКЛАЛА)але це дуже корисна стаття happy
 
=
olgaguruanova
Дата: Неділя, 18.11.2012, 19:19 | Сообщение # 2
Группа: Админістратори
Сообщений: 216
Награды: 3  +
Репутация: 2  ±
Замечания:  ±
Статус: Офлайн
Так, стаття дуже гарна. Дуже добре, що додаєте такі гарні матеріали і самі читаєте та стараєтеся розбиратися.
Але щодо імпортних кормів, тут є різні погляди. Деякі володарі морських свинок рекомендують розбавляти їх простим зерном, бо часто вони пропадають з нашого ринку, свнці важко переходити на нові корма.
А щодо режиму годування - то хоч цілий день, але 60 відсотків повинно становити сіно, десь навколо 20 відсотків зерносуміш, а останні двадцять - сочні корма. biggrin
 
=
Форум » Морська свинка » Здоров'я » Аби морська свинка не перетворилася на свиню… (Перегодовування та неправильне харчування морських свинок)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: