Головна » 2013 » Червень » 8 » Породи морських свинок
07:43
Породи морських свинок
Ви не можете визначитись з породою, різновидом морської свинки, яку ви хочете утримувати і виховувати. Постараємось допомогти. Морські свинки - тварини дуже різноманітні. У зоологічному магазині зазвичай є свинки, що належать до трьох порід. Перша порода відрізняється гладкою, короткою шерстю і визначається як гладкошерста (або короткошерста) морська свинка. Такі свинки є найдешевшими. Вони ж відрізняються найвищим імунітетом і найменшою вимогливістю. Друга порода - це розеткові (абіссінські, жорсткошерстні) свинки, - які також не потребують особливого догляду, і багато хто вважає їх найбільш привабливими. Найпривабливішою є довгошерста ангорська (перуанська) свинка, проте разом з тим вона завдає найбільше клопоту при утримуванні. Її довга шовковиста шерсть вимагає щоденного розчісування і періодичного тримінгу. Свинки цієї породи в принципі не підходять для маленьких дітей. Диференціації порід відповідає диференціація цін на морських свинок. Абіссінські свинки, як правило, продаються за ціною найдорожчих короткошерстих свинок, тоді як перуанські свинки зазвичай значно дорожче і тих і інших. Визначившись, якої породи свинку вам хочеться отримати, виберіть зоологічний магазин, який користується хорошою репутацією, в якому зробите покупку. Очевидно, ви знайдете в ньому ту, яку шукаєте, а, крім того, і всіляке необхідне  обладнання для її утримання та виховання.

Селф - вся свинка пофарбована в один колір (без домішки якого іншого відтінку), колір лап і вух збігається з основним кольором. Можуть бути різних забарвлень - чорний, білий з темними очима, білий з червоними очима, золотий з темними очима, золотий з червоними очима, ліловий, бежевий, червоний, шафрановий, буйволячі, коричневий, кремовий.


Сатинові - вовна даних свинок відрізняється особливою м'якістю за своєю структурою і глянсовим, блискучим ефектом. Можливі будь-які забарвлення, але частіше однотонні і двоколірні.

Двухцветные – тело свинки окрашено только двумя цветами.Двоколірні - тіло свинки забарвлене тільки двома кольорами.

Триколірні - вовна пофарбована трьома різними кольорами. Кольори не перемішані між собою, і які утворюються у своєрідні зони, що мають чіткі межі

 

Далматини - для них характерна наявність білої смуги на мордочці, що розділяє її на так звані маску, по всьому периметру тіла на основному кольорі є плями іншого відтінку розміром не більше горошини, на животі також присутні плями, лапи і вуха пофарбовані рівномірно.

 

Гімалайцев - свинки пофарбовані в білий колір, тільки ніс, вуха і лапи прокрашени або в коричневий, або в чорний колір.

 

Агути - кінчики вовни мають як правило світлий відтінок, що відрізняється від основного забарвлення. Зустрічаються золоті, срібні, коричневі, лимонні, кремові шоколадні агути.


 

Чалие - голова, лапи, вуха пофарбована в основний колір без домішки іншого відтінку, тільки на тілі є так звана суміш солі з перцем, коли волоски одного кольору ростуть упереміш з іншим.

 

Англійська Крестед - колір тіла і розетки ідентичні.

 

Американський Крестед - тіло свинки прокрашено в один колір, як у Селф, тільки на голові є розетка білого кольору.


 

Рекс - вовна жорстка і кучерява (кучерява). Можливі будь-які забарвлення.


 

Тедді - шерсть коротка, м'яка, пряма (або злегка хвиляста), стоїть "дибки" по всьому тілу свинки, на дотик нагадує плюш. Можливі будь-які забарвлення.

 

Ріджбек - мають на крижах розетку, а на спині шерсть збирається на своєрідну гірку уздовж хребта. Можливі будь-які забарвлення.

 

Абіссінци - має по всьому периметру тіла розетки, в ідеалі симетричні. Можливі будь-які забарвлення.


 

Підпалі - навколо очей, утворюючи своєрідні окуляри, і на животі шерсть забарвлена ​​в відмінний від основного забарвлення колір.

 

Шелті - зростання вовни строго в напрямку від мордочки вниз, на тілі немає ні єдиної розетки. Бувають різних забарвлень.

 

Коронет - вовна росте як у Шелти, на голові є розетка, яка утворює так звану корону.

 

Перуанські - вовна росте вперед, у напрямку до мордочці і спадає на очі. В ідеалі у свинки має бути тільки внизу 2 розетки, але частіше зустрічаються особини, у яких є додаткові розетки на тілі.

 

Тексель - кучерява шерсть, зростаюча в напрямку від мордочки вниз, на тілі немає ні єдиної розетки. Бувають різних забарвлень.


 

Меріно - хвиляста шерсть росте також як і у тексель, тільки на голові є одна розетка.


 

Альпака - кучерява шерсть росте вперед, у напрямку до мордочці. Ззаду є дві єдині розетки.

 

Куї - це гігантські морські свинки, батьківщина яких Південна Америка. При народженні вони важать 100 - 150 г, в три місяці - 700-800 г, а у віці 4 місяців їх вага становить понад 1 кг. Дорослі особини важать в середньому 2-3 кг.

 Galloway - нещодавно зареєстрована порода свинок. Однотонна шерсть з білим ременем на спині.
 

Скінні - голі морські свинки, мають шерсть тільки на носі і лапках.

 

Болдуін - повністю відсутня шерсть на тілі. Народжуються малюки в шерсті, але з часом вона повністю випадає.

Категорія: Морські свинки | Переглядів: 2349 | Додав: Юра | Теги: прості, рекс, які, морські, Свинки, порода, куплю, бувають, породи, голанські | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа
Реклама
Міні чат
Ми ВКонтакті
Наше опитування
Як вам новий дизайн?
Всего ответов: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Сьогодні були: