[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Морська свинка » Утримання » Загальні правилапо догляду за морськими свинками!!!
Загальні правилапо догляду за морськими свинками!!!
Віта
Дата: Понеділок, 26.12.2011, 20:04 | Сообщение # 1
Группа: Провірені
Сообщений: 409
Награды: 6  +
Репутация: 3  ±
Замечания: 0%  ±
Статус: Офлайн
Догляд за морськими свинками

Доглядати морських свинок нескладно. Це досить невибагливі тварини. Короткошерсті особини не потребують вичісування, проте за бажання можна розчесати шерстку тварини м'якою шерсткою. Якщо звірятко довгошерсте, його шерсть необхідно розчісувати через день, при цьому особливу увагу приділяючи задніми лапкам і животу. Саме у цих місцях можна виявити шерсть, що звалялася, соломинки, що заплуталися в ній, або екскременти. В цьому випадку краще всього обережно відрізувати шерсть, що скачала. Для цього катишків трохи відводять убік і відрізують маленькими ножицями із закругленими кінцями. Якщо в клітині живуть дві довгошерсті свинки або більш, або одна довгошерста і декілька короткошерстих, часто хазяїн може виявити у звіряток своєрідні "стрижки", які тварини роблять один одному зубами. Фахівці не можуть знайти пояснення цьому явищу. Імовірно це відбувається тому, що свинки відчувають недолік твердих кормів. Запобігши "вистриганню" можна, обприскавши шерстку тварин спеціальним зоологічним дезодорантом.



Водні процедури.

Морські свинки дуже не люблять воду. Саме тому купати їх не рекомендується. Якщо шубка звірятка дуже брудна і водні процедури потрібні, для намилювання краще всього використовувати недорогий дитячий шампунь. Мити милом не можна, оскільки воно сильно сушить шкіру. Під час купання необхідно стежити за тим, щоб вода і шампунь не потрапляли в очі, вуха і ніс звірятка. Морську свинку під час миття не можна випускати з рук, оскільки тварина може сильно налякатися і при спробі доторкнутися до нього почне дряпатися. Купаючи гризуна, краще всього не удаватися до допомоги різних щіточок і губок. Мити потрібно при температурі води 3°З в місткості, заповненою водою на 7-10см, Після того, як тварину відпустили у воду, йому потрібно дати трохи часу на те, щоб освоїтися, і лише потім намилювати.

Купаючи звірятка, розмовляйте з ним ласкавим голосом. Під час миття краще всього не включати воду, а поливати вихованця з ківшика, оскільки шум води, що тече з крану, може злякати його. Шерстку слід добре промити теплою водою. Закінчивши матір свинку, її слід обсушити. Це можна зробити за допомогою фену. Після цю тварину краще всього потримати на руках загорнутим в ганчірочку або рушник. Це дасть йому можливість зігрітися і заспокоїтися. У свинок поблизу анального отвору розташована "кишеня", в якій скупчуються продукти дефекації (кал). Щоб допомогти тварині випорожнити "кишеню", слідує м'яко, але сильно натиснути на область, в якій він розташований. У самців навколо крайньої плоті часто скупчується бруд і соломинки. Засихаючи, вони утворюють жорсткі грудочки, які можуть поранити статевий орган свинки. Видаляти їх слід дуже обережно.

Догляд за зубами.

Зуби потребують постійного відходу. Якщо корм, яким вона живиться, недостатньо твердий, зуби звірятка швидко зростають і починають заважати є. Різці свинки, що надмірно виросли, можуть випадково пошкодити ясна, мову або губи гризуна. Як наслідок цього, тварина перестає приймати їжу і починає голодувати. Виправити це може тільки ветеринар, а запобігши їй можна, даючи гризти звірятку різноманітні, переважно дерев'яні або гумові предмети.

Обробка кігтів.

Кігті потребують обробки, але іноді, особливо у старих звіряток, вони недостатньо стараються, і на лапах можна побачити нерівні або загнуті довгі кігті, які заважають ходити. У цей випадку їх обережно підстригають, використовуючи манікюрні ножиці. Використовувати пилку для обробки кігтів не можна, оскільки тварина може сильно злякатися незвичних звуків і відчуттів і, вириваючись поранить себе і хазяїна. Якщо кігті свинки пігментовані слабка, в їх глибині виразно видно кровоносні судини. Підрізувати кігтики вихованця слід при світлі настільної лампи. У такому разі вони стають особливо помітні, що дає можливість зрізати частину кігтика, не заподіюючи болю. Якщо кігтики звірятка темно-коричневі або чорні, область розподілу кровоносних судин визначити складно, і при обробці кігтя слід проявляти особливу обережність. Зрізаючи частину кігтика, постарайтеся робити це так, щоб частина, що залишилася, була трохи скошена всередину. В цьому випадку кіготь не втратить нормальної форми. Краще всього, якщо нова різальна кромка йде упоперек кігтика, оскільки при косому зрізі можуть виникнути тріщини. Якщо на зрізі з'явилася кров, рекомендується обережно промокнути її змоченим у воді ватним тампоном. Зупинити сильну кровотечу можна, перетянув лапу вихованця бинтом. Після цього треба ретельно прибрати в клітині, щоб не допустити виникнення інфекційного захворювання.
Здоровя Вашим свинкам
 
=
Юра
Дата: Понеділок, 26.12.2011, 20:21 | Сообщение # 2
Группа: Админістратори
Сообщений: 1438
Награды: 20  +
Репутация: 10  ±
Замечания:  ±
Статус: Офлайн
Дякую, за чудову інформацію)) biggrin +
 
=
Віта
Дата: Понеділок, 26.12.2011, 21:27 | Сообщение # 3
Группа: Провірені
Сообщений: 409
Награды: 6  +
Репутация: 3  ±
Замечания: 0%  ±
Статус: Офлайн
Немає за що!!!Звертайтесь!! biggrin
Здоровя Вашим свинкам!!
 
=
Віта
Дата: Понеділок, 26.12.2011, 21:29 | Сообщение # 4
Группа: Провірені
Сообщений: 409
Награды: 6  +
Репутация: 3  ±
Замечания: 0%  ±
Статус: Офлайн
Якщо хочете можете створити тему Гігієна морських свинок
 
=
Соня
Дата: Вівторок, 27.12.2011, 13:49 | Сообщение # 5
Группа: Користувачі
Сообщений: 471
Награды: 12  +
Репутация: 13  ±
Замечания: 0%  ±
Статус: Офлайн
=)))))))))
 
=
olgaguruanova
Дата: Субота, 24.03.2012, 21:27 | Сообщение # 6
Группа: Админістратори
Сообщений: 216
Награды: 3  +
Репутация: 2  ±
Замечания:  ±
Статус: Офлайн
Стрігтися свинки можуть, коли:
стресси
незнайомі запахи (підстилка, шампунь)
недостатньо мінеральних речовин
вагітні
волосся заважає (дуже довге та тварина наступає на нього)
 
=
Оля_and_Санчо
Дата: Четвер, 08.11.2012, 14:17 | Сообщение # 7
Группа: Админістратори
Сообщений: 156
Награды: 5  +
Репутация: 2  ±
Замечания:  ±
Статус: Офлайн
Так корисна стаття
 
=
Форум » Морська свинка » Утримання » Загальні правилапо догляду за морськими свинками!!!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: