[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Правила форуму
Правила форуму
1. Загальні правила

1.1. Незнання або "не прочитання" правил сайту (форуму) не звільняє Вас від відповідальності.
1.2. Адміністрація залишає за собою право змінювати правила без попередження. Доповнення й зміни правил починають діяти з моменту їхньої публікації.
1.3. На форумі збирається багато різних людей. Тому при суперечках не зашкодить закінчувати свою думку такою фразою "Все вище сказане - моє ІМХО". ІМХО - це imho, In My Humble Opinion, що українською означає "На Мою Скромну Думку". Не нав'язуйте свою думку іншим людям.
1.4. На форумі дозволено й вітається: - Створювати нові теми для обговорення у відповідному розділі. Створюйте теми, якщо Вам є, що сказати. - Піднімати старі теми, якщо в них не повністю розкрите питання, яке Вас цікавить, або у Вас є доповнення. - Підтримка дискусії, обмін досвідом, надання цікавої інформації й т.п.

2. Реєстрація:

Реєстрація на сайті (форумі) відкриває для користувачів, на відміну від гостей, безліч корисних можливостей (таких як використання приватних повідомлень, створення тем у всіх форумах, створення власного підпису, аватару, перегляд прихованих посилань, додавання матеріалів у розділи сайту "Фотоальбом", "Статті" й т.п.) Гості можуть тільки переглядати сайт чи форум. Брати участь в обговореннях мають право тільки зареєстровані користувачі.
2.1. Забороняється реєструвати безглузді нікнейми (наприклад 56y39ge45), також забороняється використовувати в нікнеймі нецензурні слова, адреси WEB сайтів, адреси e-mail і т.п. У якості нікнейму Ви можете використовувати своє справжнє ім'я - це ваше право.
2.2. Забороняється реєстрація під двома й більше ніками і захоплення ніків (реєстрація нікнеймів з метою перешкоджання їх використання іншими).

3. На форумі категорично забороняється:

3.1. Створювати теми, які нещодавно вже обговорювалися на форумі й дублювати теми (розміщувати однакові повідомлення в різних розділах форуму). Користуйтеся пошуком для знаходження відповідей на питання. Якщо схожа тема вже створена кимось іншим, поставте запитання в ній.
3.2. Створювати теми, що містять у назві великі ЛІТЕРИ або прикраси типу "== ---і Моя тема ---і==", "Подивися сюди" або безглуздий набір літер типу "sdfiohjoiesnoi" тощо. Створювати теми з малоінформативною назвою.
3.3. На форумі забороняється писати безглузду або незмістовну інформацію, що не несе значеннєвого навантаження (флуд, або, українською - теревені і порожню балаканину).
3.4. Писати дописи, що мають лише власне ставлення до теми або допису без ширшого обґрунтування (на зразок "Дякую", "+1", "смішно", "не подобається", "проти" і т. ін.)

3.5. Грубі, нецензурні вирази й образи в будь-якій формі - повідомлення, грубі по тону, які містять "наїзди". На форумі категорично не допускаються грубий мат і нецензурні вирази! Винні у порушенні цього правила будуть негайно забанені.
3.6. Використовувати як ім'я або його елементи адреси сайтів, серверів або їхні елементи, а також нецензурні вирази й слова.

3.7. Створювати теми, які містять будь-яку рекламну, анти рекламну або комерційну інформацію, а також посилання на сайти з метою підвищення їхньої відвідуваності. Адміністратори й модератори вправі видаляти як саморекламу, так і банити ІР- адреси особливо наполегливих «рекламістів». Визначають що реклама, а що не реклама модератори й адміністратори на свій розсуд.
3.8. Не допускається відкрите обговорення дій модеpатоpів. Якщо вам щось не подобається в діях модератора - напишіть адміністратору або створіть тему в «Питання до адміністрації форуму».
3.9. Приватна переписка. Для повідомлень, що несуть приватний характер і цікавих тільки відправникові й одержувачеві таких повідомлень, на ФОРУМІ існує система ОП (особистих повідомлень). (Крім спеціальних розділів форуму де дозволений Флуд ).
3.10. Публікувати порнографічні матеріали.

4. Рекомендації користувачам:

4.1. При створенні нової теми слідкуйте, щоб поле "Тема" чітко позначало тематику повідомлення. Наприклад, поле "Тема" яке має вигляд "Допоможіть!" або "Питання" вкрай неінформативне. У цьому випадку тему можна назвати більш точно, що допоможе вам знайти максимум учасників, кому б ця тема була цікава.
4.2. Не вітається зайве цитування. Якщо Ви хочете відповісти на велике повідомлення невеликою фразою, не обов'язково при цьому повністю цитувати вихідне повідомлення – виділіть лише найбільш важливу його частину.
4.3. Не вітається без особливої необхідності приводити посилання на інші форуми й інші інформаційні джерела. Так, наприклад, якщо потрібно вказати на декілька абзаців, написаних на іншому сайті, не варто давати посилання "про це написано тут", можна просто привести дані абзаци цитуванням і наприкінці вказати джерело інформації.
4.4. Критика на форумах повинна відповідати конкретним вимогам: мінімум емоцій і максимум фактів.
4.5. Перед тим як задати своє питання, переконайтеся, що воно відповідає тематиці розділу.
4.6. Якщо Ви випадково написали у форум одне й те ж повідомлення два рази, не треба писати на форумі третім повідомленням фраз типу «Вибачите, два рази записалося» або «Щось у мене глючить - видаліть». Модератори й без вашої підказки здогадаються видалити повторення.

5. Модерування.

5.1. За порядком на форумі стежить адміністратор форуму, а також спеціально призначені адміністратором форуму модератори (далі також - адміністрація форуму).

5.2. Модератори відповідають за дотримання встановлених норм поведінки і мають право присікти будь-які спроби порушення вище згаданих правил.

5.3 Адміністрація має право без попередження та пояснення причин:

5.3.1 Видаляти пости і/або топіки;
5.3.2 Редагувати заголовки тем і будь-які пости;
5.3.3 Редагувати/видаляти опити;
5.3.4 Розділяти або об'єднувати топіки;
5.3.5 Закривати теми;
5.3.6 Переносити теми в інші розділи
5.3.7 Примінити будь-які санкції з розділу 4.4
5.3.8 Видаляти аватар та підпис
5.3.9 Корегувати нік

5.4 Зі всіх можливих санкцій за порушення користувачем цих Правил, адміністрація має право вибрати будь-яку на свій розсуд, а саме:
5.4.1 Попередження;
5.4.2 Блокування IP адреси на деякий час;
5.4.3 Блокування IP адреси назавжди.

5.5. Будь-яку вимогу адміністрації форуму потрібно виконувати неухильно, не вступаючи в публічні суперечки (ви завжди маєте можливість написати адміністраторові або модераторові особисте повідомлення або e-mail).

5.6. У ситуації, не обумовленій цими Правилами, адміністрація приймає рішення, спираючись на здоровий глузд, загальноприйняті норми суспільної моралі і власної етики, ціль існування форуму.

5.7. Забороняється публічна критика дій адміністрації

5.7.1 У випадку, якщо ви не згодні з діями адміністрації форуму, не влаштовуйте публічних розбирань. Усі питання можна вирішити через особисте повідомлення або e-mail.
5.7.2 Якщо ви вважаєте, що тема була несправедливо закрита і її варто знов відкрити, зверніться приватно до модератора, який закрив цю тему, вкажіть причину, з якої тему потрібно знову відкрити.
5.7.3 Якщо користувач не згоден з попередженням або діями модераторів, упевнений, що модератор перевищує свої повноваження, він може звернеться до адміністратора (за допомогою особистого повідомлення або e-mail)

Організатори форуму не несуть відповідальності за вірогідність і законність публікованої на форумі інформації. А також за поведінку учасників форуму, хоча прикладуть всі зусилля для дотримання учасниками даних правил.
До порушників правил і рекомендацій будуть вживатися заходи, аж до бану.
Рішення про покарання порушника приймає адміністрація форуму – модератори, адміністратор.
Не забувайте також читати оголошення й дотримуватись Правил.

Дякуємо за увагу!
Ласкаво просимо на наш сайт та форум!
Приємного спілкування!

З повагою, адміністрація сайту.